Karaktert adunk a vállalatnak – Employer branding kampány projektmenedzsment

 
A HBPO Automotive Hungária Kft. megbízásainak dinamikus bővülése, valamint egy nemzetközi kutató-fejlesztő központ létrehozása kapcsán azzal bízta meg ügynökségünket, hogy tegyük vonzó és ismert munkahellyé a vállalatot, és támogassuk az akkori dolgozói létszám megduplázását célzó munkaerőfelvételt.

Munkánk során egy stratégiai alapokra helyezett, átfogó tervet és egy több hónapon átívelő kampányt állítottunk össze, amelyben az első lépésektől kezdtük el a munkáltatói márka építését.

  • Mind a vállalat, mind fő termének neve korábban teljesen ismeretlen volt a szélesebb közönség számára. Első lépésben megalkottuk azt a szlogent, amely közérthető, könnyen megjegyezhető és egyértelműen meghatározza a vállalat tevékenységét.
  • Majd ezt vizuálisan is támogató, markáns, ugyanakkor a német anyacég szigorú sztenderdjeihez is illeszkedő helyi arculatot terveztünk, amelyet következetesen alkalmaztunk minden PR és marketing anyag tervezése során.
  • Figyelemfelkeltő, könnyen értelmezhető, az érdekességeket kiemelő szöveges tartalmakat írtunk, melyeket online és print felületeken, például sajtóanyagokban, PR cikkekben, céges kiadványokban és toborzás során használtunk fel.
  • A toborzási célok elérését intenzív kampány tervezésével és megvalósításával támogattuk. Két hónapon át a vállalat, valamint álláshirdetései erőteljesen megjelentek outdoor (citylight, óriásplakát) és média felületeken (helyi rádió, napilap, hírportál, heti ingyenes újságok), valamint a Facebookon és a legnagyobb állásportálon. A kampányba bevontunk olyan rendhagyó helyszíneket, amelyeken nagy számban értünk el potenciális munkavállalókat: üzemorvosi rendelőkben, vonatokon és a régió helyközi buszmegállóiban.
  • Imidzsvideókat gyártottunk különböző célcsoportok számára, amelyek elkészítéséért a tartalom meghatározásától kezdve a forgatókönyv megírásán át az összes produkció feladat elvégzéséig ügynökségünk felelt. A kisfilmeket rendezvényeken vetítette és közösségi médiában publikálta a cég.
  • Nyílt napokat szerveztünk a leendő kollégák számára, amelyeken bepillanthattak a cég működésébe, élőben ismerkedhettek meg a nyitott pozíciókkal és a munkatársakkal, illetve akár azonnal jelentkezhettek az állásokra.
  • Megterveztük, legyártottuk és a helyszínen installáltuk a vállalat állásbörzékre kialakított standjának dekorációját és bútorzatát, illetve biztosítottuk az összes információs és promóciós anyagot.

Komplex munkánknak köszönhetően egy lényegében telített munkaerőpiacon is csaknem tízszeres túljelentkezéssel zárult a toborzás, és évekkel később is éreztette hatását a cég ismertségét megalapozó kommunikáció.

Személyre szabható irodára lenne szükséged?

MinuteOffice lakásirodánk a legjobb hely erre!

Személyre szabható irodára lenne szükséged?

MinuteOffice lakásirodánk a legjobb hely erre!

Örömmel indítjuk el még ma a legújabb projekted.

1066 Budapest, Teréz krt. 8. 1/14A

info@mantracomm.hu

Örömmel indítjuk el még ma a legújabb projekted.

1066 Budapest, Teréz krt. 8. 1/14A

info@mantracomm.hu